Kunstzinnige begeleiding

Kunstzinnige begeleiding is vooral geschikt wanneer je naar een ervaringsgerichte vorm van therapie of begeleiding zoekt, waarbij je wil werken vanuit je gevoel, in plaats vanuit het hoofd.
Hierbij is talent of ervaring niet nodig. De opdrachten en oefeningen sluiten altijd aan bij jou als individu.
Je kan voor een enkele sessie komen of voor een doelgericht traject van minimaal 7 sessies. Hierbij gaan we kunstzinnig aan de slag met jouw persoonlijke vraag.

Voor wie

Kleurenpad biedt kunstzinnige begeleidingssessies aan volwassenen die graag meer bij hun gevoel willen komen en een alternatieve vorm van begeleiding of -therapie zoeken.

Kleurenpad-therapie
 • Merk je dat je ergens in vastloopt, ben je op zoek naar antwoorden over jezelf of over het leven, of zou je graag meer met je creativiteit willen doen maar lukt dat momenteel niet in je dagelijkse leven?
 • Zoek je naar bezinning of nieuwe inspiratie of heb je het gevoel vast te lopen op creatief vlak?
 • Heb je de behoefte om meer in je eigen kracht te willen staan of jezelf meer ruimte te gunnen om jezelf te voeden met kleur of nieuwe ervaringen?

Bij al deze vragen kan Kleurenpad je helpen en ondersteunen in jouw eigen kracht.

Waarom

De werking en beleving van bepaalde kleuren, vormen, beelden en doelgerichte teken- of schildertechnieken kunnen diep in ons gevoel en wezen inwerken op een positieve, harmoniserende en verhelderende wijze.
Via de kunst kunnen (onbewuste) gedachten, gevoelens of blokkades die je dagelijks leven kunnen beperken, zichtbaar gemaakt worden.
Je komt niet alleen al tekenend of schilderend meer in verbinding met je gevoel; je krijgt ook zelfinzicht zonder te veel woorden te hoeven gebruiken.
Jouw creativiteit en scheppende vermogen wordt aangesproken en er mag letterlijk en figuurlijk meer kleur komen in jouw leven!
Doordat jij zelf aan slag gaat, wordt jouw zelfhelende vermogen aangesproken en kan jij steeds beter zelf voelen wat goed is voor jou en wat je nodig hebt.

Wat kan Kunstzinnige begeleiding  jou bieden?

 • Nieuwe inspiratie, een creatieve uitlaatklep
 • Verdieping en zingeving
 • Rust, balans en vitaliteit
 • Helderheid en zelfinzicht
 • concentratie en ontspanning
 •  Zelfvertrouwen en het ervaren van de eigen kracht
 • Troost, verwerking van emoties of van een ingrijpende gebeurtenis
 • Bij je gevoel komen
 • Plezier!

Wat

Bij een sessie werken we 1 op 1 en kijken we naar jouw vraag en naar wie jij bent en waar jij staat in het leven op dit moment. Onder begeleiding mag jij ontdekken wat jouw kleuren zijn en wat er uit de verf wil komen. Na een vrije schildering tijdens de kennismaking gaan we aan de slag met kunstzinnige oefeningen die bij jou vraag passen, ter bevordering van jouw balans.

Hoe

We maken eerst een afspraak voor een kennismaking. Daarna kijken we naar hoeveel sessies er gepland zullen worden. Een sessie duurt ongeveer een uur. We beginnen altijd even met een kort gesprekje over hoe het gaat, daarna ga jij aan de slag met een kunstzinnige opdracht. Hierbij word je stap voor stap begeleid.
In overleg kunnen er wekelijks of om de week sessies worden gevolgd. Je kan ook eerst langskomen voor 1 sessie om dit te ervaren. Echter, wil je echt ergens naartoe kunnen werken, dan worden er minimaal 5-7 sessies aangeraden en werken we doelgericht aan jouw vraag.

Kosten

Volwassenen €75,00* per sessie (ongeveer 60 minuten). Voor anderhalf uur: €90,00*
Kinderen (tussen 8 en 16 jaar) €45,00* per sessie (max 60 minuten)
Voor kinderen geldt dat er met de ouder(s) van het kind een voorafgaand telefonisch gesprek is (kosteloos), maar tijdens de sessie zelf komt het kind alleen.
Tijdens een traject zal er tussendoor contact gehouden worden met de ouder(s).

*Inclusief basis materiaal, waaronder schilderpapier en verf of pastelkrijt. Voor extra materiaal zoals schilderdoek of ander soort verf komen er kosten bij. Dit altijd in overleg.

Waar

Praktijk Kleurenpad in Scheveningen.

Neem contact op bij vragen of interesse.