Dankbaarheid

Hoe vaak kijken we terug op ons leven en realiseren we hoe gezegend we zijn met helpers en begeleiders die op mysterieuze wijze op ons pad verschenen? Gidsen die ons net dat duwtje in de rug gaven, of een inzicht gaven of je ondersteuning gaven om je pad weer verder te kunnen bewandelen?  

MyrtleVreedenburgh-Kleurenpad2019

Mensen die je niet eens kent. Vreemden of vrienden. Mensen via Social media, mensen in de trein of in de winkel. Een gesprek waar net een onderwerp aan bod komt dat lijkt te gaan over een thema in jouw huidige leven. Dat ene oogcontact met iemand. Een glimlach. Kinderen of zelfs dieren of iets uit de natuur. Of de juiste therapeut of coach die in je leven verschijnt. Die ene workshop die je ging volgen of een persoon die je enorm inspireert. En zelfs de persoon waar je stiekem jaloers op bent omdat die wel datgene doet wat jij zo graag wil.

Soms voelt deze synchroniciteit zo vanzelfsprekend, dat we vergeten hoe speciaal dit is. Dat we elke dag dit geschenk mogen ontvangen en naar ons toe kunnen trekken dat er hulp voor ons beschikbaar is. Dat we er niet alleen voor staan. Dat we ook als collectief een pad bewandelen en een geheel zijn met elkaar. Dat we ons kunnen overgeven in vertrouwen aan het leven. Dat we elke dag een bevestiging kunnen ontvangen.

We kunnen hier elke dag in dankbaarheid naar kijken en dit prachtige aspect van het leven bedanken. Hoe meer we ons hier bewust van worden en hoe meer we deze dankbaarheid kunnen voelen, hoe meer je deze hulp en synchroniciteit kan ontvangen en aantrekken. Hoe meer aandacht je geeft aan dankbaarheid, de meer er in je leven is om dankbaar voor te zijn.
Soms is het maar iets kleins maar het kan iets supergroots betekenen in iemands leven.
Geluk ligt in de kleinste dingen.

Ik hou wel eens bij wat een lichtpuntje van mijn dag was of waarvoor ik vreugde en dankbaarheid gevoeld heb. En alleen al nagaan dat ik dat weer op een dag heb mogen ervaren is enorm vreugdevol. En wat zichtbaar wordt is dat in elke dag een onverwacht geschenk te vinden was.
Aanrader.
Jouw dankbaarheid en gevoel van geluk draagt bij aan een dankbare en gelukkige wereld.
Echt, dat geloof ik!

Ps: ruimte geven aan woede, frustratie of je klote voelen kan ook een lichtpuntje zijn!