Kunstzinnige begeleiding

Kleurenpad staat voor beeldende kunstzinnige begeleiding (via schilderen en tekenen) voor volwassenen die een persoonlijke vraag hebben en hier creatief mee aan de slag willen. Kleurenpad helpt je om via het tekenen en schilderen (met bewust ingezette kunstzinnige opdrachten, oefeningen, kleuren en beelden), verbinding te maken met je gevoel en om meer bij jezelf te kunnen komen.

Bij praktijk en atelier Kleurenpad kun je terecht voor individuele sessies voor kunstzinnige begeleiding, (intuïtief) teken- en schilderlessen (zowel privé als in een klein groepje), kunstzinnige workshops en kunst op aanvraag en op afstemming.

Kleurenpad biedt via de kunst een alternatieve vorm van begeleiding aan, waarbij er minder gepraat hoeft te worden en waarbij er meer vanuit het gevoel en het doen wordt gewerkt. Er wordt gekeken naar hoe jij in je vel zit, naar jouw individuele vraag, naar hoe jij je uitdrukt en hoe het weer kan stromen in jouw leven.
Doordat jij zelf aan slag gaat, wordt jouw zelfhelende vermogen aangesproken en kan jij steeds beter zelf voelen wat goed is voor jou en wat je nodig hebt.

Trust Detail Myrtle Vreedenburgh 2016

Waarom

Misschien voel jij dat je op een bepaald vlak in je leven vastloopt, misschien zoek je naar verdieping of naar antwoorden op vragen die je niet kan beantwoorden via het praten met een psycholoog. Misschien heb je een bepaalde baan waarbij jouw creativiteit helemaal niet tot zijn recht komt of zoek je een uitlaatklep voor jouw emoties. Het kan zijn dat je zoekende bent naar jezelf of dat je je meer wil leren verbinden met je gevoel. Of je zoekt nieuwe inspiratie.
In al deze gevallen kan Kleurenpad jou helpen!

Via de kunst kunnen (onbewuste) gedachten, gevoelens of blokkades die je dagelijks leven kunnen beperken, zichtbaar gemaakt worden. Via kleuren, vormen en beelden kun je zelf werken aan de balans in jezelf en in je leven, zodat het weer mag stromen en jij je verbonden voelt. Je komt niet alleen al tekenend of schilderend meer in verbinding met je gevoel; je krijgt ook zelfinzicht zonder te veel woorden te hoeven gebruiken.
Jouw creativiteit en scheppende vermogen wordt aangesproken en er mag letterlijk en figuurlijk meer kleur komen in jouw leven!

Het kunstzinnig bezig zijn kan ontspannend werken en je concentratie en rust bieden. Hiervoor hoef je geen kunstenaar te zijn of talent te hebben, aangezien de beleving voorop staat in plaats van een eindresultaat. De opdrachten zijn eenvoudig en laagdrempelig, en sluiten altijd aan bij waar het individu is en bij wat de persoonlijke (hulp)vraag is.

Voor wie

Kleurenpad kan heel goed hulp, begeleiding en ondersteuning bieden aan volwassenen die graag meer bij hun gevoel willen komen en een alternatieve vorm van begeleiding of -therapie zoeken.
Het uitgangspunt hierbij is dat er op jou als individu wordt afgestemd en wordt gekeken naar wat jouw balans is.

Volwassenen met de volgende hulpvraag:

  • Innerlijke onrust, (chronische)vermoeidheid, (over)gevoeligheid/HSP, lage vitaliteit;
  • Laag zelfvertrouwen of zelfbeeld, niet weten wie je bent, zoekende zijn in het leven en zoekende naar wat je passies zijn in het leven;
  • In het dagelijks leven dusdanig druk zijn met bijvoorbeeld werk en carrière, dat je voelt dat er geen balans meer is tussen je hoofd, je gevoel en het doen.
  • De zin van het leven kwijt zijn, geen creativiteit ervaren, je vastgelopen voelen, niet weten wat je wil en je hier somber voelen;
  • Vragen over je (fysieke) gezondheid en hier op een andere manier aan kunnen werken;
  • Je bent op zoek naar meer diepgang en zingeving in je leven;
  • Je wil meer intuïtief wil leren tekenen of schilderen in plaats van zoals je het (vroeger) op school moest doen: dat het moet lijken, goed moet zijn, netjes binnen de lijntjes etc. Misschien wil je eens wat nieuws uitproberen!
  • En misschien ben je zelf heel creatief en kunstzinnig en zoek je naar wat verdieping of naar nieuwe inspiratie.

Kortom: Kleurenpad kan je nieuwe inspiratie, verdieping, rust, balans, helderheid/zelfinzicht,  bezinning, spiritualiteit en vitaliteit bieden, evenals een mooie uitlaatklep voor zelfexpressie.