Over Myrtle

Myrtle Vreedenburgh is kunstzinnig therapeut en autonoom kunstenares bij Kleurenpad.
Voor Myrtle is kunst een voortdurende, persoonlijke ontdekkingsreis. Mede door haar opleiding tot Kunstzinnig Therapeut heeft ze hierin veel mogen ontdekken en ervaren. Echter, haar liefde voor tekenen en schilderen gaat ver terug naar haar kindertijd, waar dit medium een goede uitlaatklep was voor haar. Naast de kunstzinnige begeleiding en schilderlessen die Myrtle aanbiedt aan kinderen en volwassenen, is Myrtle ook kunstenares. Ze schildert voornamelijk met olieverf vanuit haar gevoel. Ze verkoopt en exposeert haar werk regelmatig en sinds een paar jaar maakt ze ook schilderijen op aanvraag. Op haar kunstwebsite is meer van haar werk te zien.

Myrtle-Vreedenburgh Kleurenpad

Tijdens haar opleiding tot Beeldend Kunstzinnig Therapeut (aan de Hogeschool Leiden), heeft Myrtle onder andere werkervaring opgedaan met kinderen in het (Speciaal- en Montessori) basisonderwijs en met ouderen in de psychosomatiek bij een dagopvang. Haar interesse ging vooral uit naar hechtingsproblematiek en onzekerheid bij jonge kinderen. Daarnaast heeft Myrtle zich gespecialiseerd in het geven van trainingen in het (basis)onderwijs.
Tijdens haar studie begon ze vanuit haar eigen ervaring met geven van workshops in intuïtief tekenen en mandala’s schilderen en dat doet ze nu nog steeds met veel plezier.

Na bijna 3 jaar in het buitenland te hebben gewoond, inmiddels moeder van een zoon en mede oprichtster te zijn geweest van een ecologisch project in Portugal, woont Myrtle momenteel in Scheveningen en heeft Myrtle een rugzakje aan levenservaring erbij. Haar kunst vindt steeds meer verdieping en steeds meer ontdekt ze wat voor een mooi medium de kunst kan zijn als vorm van therapie en bezinning. Myrtle hoopt haar ervaring ook met zo veel mogelijke andere mensen te mogen delen. Ze helpt je graag bij het vinden van nieuwe inspiratie en het uiten van je creativiteit.
Je bent van harte welkom in Scheveningen in haar praktijk en atelier.

Myrtle is naast kunstzinnig therapeut ook kunstenaar. Zij verkoopt onder andere onderstaande schilderijen via haar andere website.

Bekijk Myrtle’s kunst