Over pilletjes 

Laatst nam ik vanwege een hevige zeurende hoofdpijn toch maar een paracetamol. Terwijl ik dacht dat Adam (mijn 6 jarige zoon) gewoon aan het spelen was, kreeg ik daar toch wel een opmerking over:

KleurenpadSchilderen

“Zo’n pilletje helpt misschien even tegen de hoofdpijn, maar dat is alleen maar de buitenkant. Pilletjes helpen nooit voor de binnenkant, alleen maar voor de buitenkant. Ook niet als je een pilletje neemt voor iets dat in je buik zit of voor je hart. Ik bedoel een andere binnenkant. Want voor de binnenkant zijn geen pilletjes. Dat gaat over gevoelens en andere dingen. Dus je kan wel een pilletje nemen even voor de buitenkant, maar je moet zelf wat doen aan je binnenkant”.

Oei, die was raak. Ik slikte nog net mijn slok water met paracetamol door.
Ik vroeg me af of Adam zich wel besefte hoe onwijs waar dat was.
Adam had verdomde gelijk, maar ik kon toch wel nog even zijn avondeten klaarmaken zonder die erge zeurende hoofdpijn.
Maar inderdaad, we zijn zelf verantwoordelijk over onze binnenkant. Die kunnen we niet met pilletjes ‘fixen’. We nemen vaak allerlei medicatie voor allerlei medische redenen, terwijl het in feite gaat over die binnenkant.

De binnenkant is er om aangekeken te worden en om te erkennen. Bepaalde emoties blijven soms in ons systeem hangen zonder weg te kunnen, terwijl emotie energie in beweging is en dus moet blijven stromen. Gevoel wil gevoeld worden en dingen die in de schaduw komen kunnen we in het licht zetten. Wanneer we iets aankijken kan er ook iets veranderen.

Dus, ik doe mijn best en werk ook aan mijn binnenkant. Maar soms wordt het een beetje veel en stijgt het naar mijn hoofd en dan is het fijn dat er een pilletje voor de buitenkant is. Vooral voor vermoeide mama’s.

Herken je dit ook bij jezelf? Heb jij ook werk te doen aan je ‘binnenkant’?
Kom langs bij Kleurenpad! Wist je dat de kunstzinnige Therapie een hele mooie vorm van therapie is om te gaan voelen en licht te schijnen op dat wat er nog in je schaduw verborgen ligt?
Onbewuste emoties en gevoelens die je nog onnodig vasthoud kunnen via het tekenen en schilderen vrijgelaten worden en je kan tot heldere inzichten komen via de onbewuste beelden die je maakt.
Ik begeleid je graag in dit proces.

Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
info@kleurenpad.nl