Over Kleurenpad

Kleurenpad staat voor beeldende kunstzinnige begeleiding (via schilderen en tekenen) voor volwassenen met een persoonlijke vraag.
Kleurenpad helpt je om via het tekenen en schilderen (met bewust ingezette kunstzinnige opdrachten, oefeningen, kleuren en beelden), verbinding te maken met je gevoel en om meer bij jezelf te kunnen komen.

Bij praktijk en atelier Kleurenpad kun je terecht voor individuele sessies voor kunstzinnige begeleiding, (intuïtief) teken- en schilderlessen (zowel privé als in een klein groepje), kunstzinnige workshops en kunst op aanvraag en op afstemming.

Kleurenpad biedt via de kunst een alternatieve vorm van begeleiding aan, waarbij er minder gepraat hoeft te worden en waarbij er meer vanuit het gevoel en het doen wordt gewerkt. Er wordt gekeken naar hoe jij in je vel zit, naar jouw individuele vraag, naar hoe jij je uitdrukt en hoe het weer kan stromen in jouw leven.
Doordat jij zelf aan slag gaat, wordt jouw zelfhelende vermogen aangesproken en kan jij steeds beter zelf voelen wat goed is voor jou en wat je nodig hebt.

Recensies

Niet alleen veel geleerd over schilderen, maar Myrtle zorgde voor een totale creatieve ervaring. Zowel ik als mijn dochter zijn nog steeds geïnspireerd door deze middag!

Linde Logtenberg

Ik heb twee keer een workshop bij Myrtle gevolgd en elke keer was ik weer geïnspireerd. Ik word geraakt door de gevoeligheid en het materiaalgebruik. Ik heb ook een werk van haar zelf in huis. Een aanrader.

Rogier Moed

Myrtle heeft vorig jaar voor ons een prachtig schilderij gemaakt voor de voorkant van onze gedichtenbundel. Het schilderij hangt bij mij in de huiskamer en ik geniet er iedere dag van. Ze heeft het schilderij prachtig afgestemd op de boodschap van onze gedichten in de bundel. Dankjewel Myrtle!!! Een bijzonder schilderij met een liefdevolle boodschap.

Anke van Leeuwen

Waarom

Misschien voel jij dat je op een bepaald vlak in je leven vastloopt, misschien zoek je naar verdieping of naar antwoorden op vragen die je niet kan beantwoorden via het praten met een psycholoog. Misschien heb je een bepaalde baan waarbij jouw creativiteit helemaal niet tot zijn recht komt of zoek je een uitlaatklep voor jouw emoties. Het kan zijn dat je zoekende bent naar jezelf of dat je je meer wil leren verbinden met je gevoel. Of je zoekt nieuwe inspiratie. In al deze gevallen kan Kleurenpad jou helpen!

Via de kunst kunnen (onbewuste) gedachten, gevoelens of blokkades die je dagelijks leven kunnen beperken, zichtbaar gemaakt worden. Via kleuren, vormen en beelden kun je zelf werken aan de balans in jezelf en in je leven, zodat het weer mag stromen en jij je verbonden voelt.
Je komt niet alleen al tekenend of schilderend meer in verbinding met je gevoel; je krijgt ook zelfinzicht zonder te veel woorden te hoeven gebruiken.
Jouw creativiteit en scheppende vermogen wordt aangesproken en er mag letterlijk en figuurlijk meer kleur komen in jouw leven!

Het kunstzinnig bezig zijn kan ontspannend werken en je concentratie en rust bieden. Hiervoor hoef je geen kunstenaar te zijn of talent te hebben, aangezien de beleving voorop staat in plaats van een eindresultaat. De opdrachten zijn eenvoudig en laagdrempelig, en sluiten altijd aan bij waar het individu is en bij wat de persoonlijke (hulp)vraag is.

Myrtle is de oprichtster en het gezicht van Kleurenpad. Op de pagina ‘Over Myrtle‘ lees je haar verhaal.